perjantai 25. maaliskuuta 2016

Yo vai pk?

Tietoa ylioppilas-­ ja peruskoulupohjaisten opiskelijoiden opiskelueroista.

Tampereen konservatorion tanssijakoulutukseen voivat hakea kaikki peruskoulun suorittaneet. Jo lukion käyneet ylioppilaat suorittavat opinnot kuitenkin nopeammin. Tanssinopiskelijat ovat siis joko pk-­ tai yo­-pohjaisia.

Ollessasi pk-­pohjainen suoritat opintosi ns. normaalisti kolmessa vuodessa. Ensimmäinen vuosi painottuu lähinnä treenaamiseen ja teoriaan, sekä muutamiin pakollisiin opintoihin kuuluviin lukiokursseihin. Toinen ja kolmas vuosi ovat enemmän omaa luovaa työskentelyä sekä produktioita mikäli niihin tulee valituksi.

Pk-­pohjaisena voit myös suorittaa kaksoistutkinnon eli käydä tanssiopintojen ohella iltalukiota Tampereen aikuislukiossa. Kaksoistutkinnon suorittaminen tosin vaatii sitoutumista ja motivaatiota, mutta niiden ollessa kohdillaan ei kaksoistutkintokaan tunnu kovin raskaalta. Totta kai on henkilökohtaista miten asian kokee, mutta itse suoritan myös kaksoistutkintoa eikä se ole ollenkaan tuntunut ylitsepääsemättömän raskaalta! :)

Yo-­pohjaisena suoritat opintosi 2­,5 vuodessa. Opiskeluajan ollessa lyhyempi pääset jo aikaisemmin tekemään enemmän omaa luovaa työskentelyä sekä pääset produktioihin helpommin jo ensimmäisenä vuonna. Kesäopinnotkin kuuluvat opintosuunnitelmaan, jotta saisit opintopisteet täyteen, vaikka opiskeluaika on lyhyempi.

Tarkempaa tietoa saat koulumme nettisivuilta (http://tampereenkonservatorio.fi/) tai vaikka ottamalla yhteyttä meihin opiskelijoihin esim. Facebookin kautta! :)

(https://www.facebook.com/tampereenkonservatoriotanssijakoulutus/?fref=ts)

- Mira
1. vuosikurssin opiskelija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti