keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Maija Hänninen, meidän opettaja


Meillä toisen vuosikurssin opiskelijoilla on ollut ilo saada kokenut baletinopettaja Maija Hänninen opettajaksemme syyslukukaudeksi. Olemme nauttineet Maijan vaativasta ja tarkasta opetuksesta nyt muutaman kuukauden ajan. Haluaisimme pitää hänet opettajanamme pidempääkin.

Maijasta huokuu pitkä tausta baletin parissa. Pienenä tyttönä hän oli nähnyt baletin Pessi ja Illusia televisiosta ja ilmoittanut, että hänestä tulee balettitanssija. Näin kävi. Maija pääsi balettikouluun ja sai kiinnityksen Suomen kansallisbalettiin 17-vuotiaana. Hänen uransa balettitanssijana kestikin yli 25 vuotta.  Sen aikana hän vietti vuoden Vaganova instituutissa Leningradissa kehittämässä itseään. Maija tanssi kaikenlaisia rooleja baletissa. Yksi tärkeimmistä rooleista on tietenkin ollut ensimmäinen päärooli Egina baletissa Spartacus vasta 20-vuotiaana.


Maija Dulcinean roolissa baletissa Don Quijote. Maijan parina Lauri Lehto.

Opettamaan Maija ryhtyi jäätyään eläkkeelle baletista. Opettaminen ei ollut kutsumus, mutta se vei mukanaan. Nykyään hän kokee itsensä opettajaksi. Maija ajattelee, että ihminen on luonnostaan oppija tai opettaja. Itsensä hän luokittelee oppijaksi. Hän sanoo oppivansa jatkuvasti ja haluavansakin oppia koko ajan lisää. Eläkkeelle jäätyään  Maija suoritti aikanaan tanssin vuoksi kesken jääneet lukio-opintonsa ja kirjoitti itsensä ylioppilaaksi. Sen jälkeen hän kävi tanssinharjoittaja-koulutuksen Teatterikorkeakoulussa, opiskeli ammatillisen opettajan pedagogiset opinnot ja valmistui vielä tanssitaiteen maisteriksi (MA in Dance vuonna 2003). Kurssejakin hän on ehtinyt käydä ympäri maailmaa. Tällä hetkellä Maija on Balettipedagogit ry:n hallituksessa. Maijaa voisi kutsua ikuiseksi oppijaksi.

Maijan opetus on intensiivistä. Kun olemme tangossa, hän kiertää korjaamassa meitä yksitellen ja jokainen saa osansa hänen huomiotaan. Maijakin sanoo viihtyvänsä meidän kanssamme. Hänestä on mukava opettaa motivoitunutta ryhmää. Maija mietti millaisen ryhmän opettajaksi soveltuisi parhaiten ja totesi ”olen teidän opettaja”.

Verna
Toisen vuosikurssin opiskelija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti