perjantai 6. marraskuuta 2015

Sadun lumoa ja teatterityöhön sopeutumista

Kello lähestyy puolta yhdeksää illalla Tampereen Työväen Teatterin harjoitussalissa. Iloinen puheensorina ja nauru ovat vallanneet tilan, kun tanssijat lämmittelevät alkavia harjoituksia varten. Siis mitä? Voiko koulupäivä oikeasti jatkua iltakymmeneen saakka? Kyllä, ainakin tanssijoilla voi.

Viimeiset kaksi viikkoa ovatkin hujahtaneet teatterilla. Meneillään on Mestaritontun seikkailut -fantasiamusikaalin harjoitukset, jossa osa Tampereen konservatorion opiskelijoista on tanssijoina. Musikaali on useiden taideoppilaitosten yhteistyöprojekti, joten mukana on nuoria Tampereen konservatorion lisäksi myös Pirkanmaan musiikkiopistosta ja Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelmasta Nätyltä. Lisäksi mahtavan koreografimme Hanna Brotheruksen assistentti tulee Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta. Työskentely yhdessä näyttelijäopiskelijoiden kanssa onkin ollut antoisaa ja opettanut lähestymään tanssia aivan uudella tavalla. Kuinka jonkin hahmon persoonallisuus voikin synnyttää valtavasti mielenkiintoista liikettä ja luoda omalaatuisen ja haluttaessa abstraktinkin liikekielen.

Teatteritalon työaikoihin sopeutuminen on kuitenkin ottanut aikansa. Aamulla harjoitukset alkavat ihanasti vasta yhdeltätoista, mutta iltaharjoituksissa on pysyttävä pirteänä aina kymmeneen saakka. Musikaalissa tanssiminen on kuitenkin niin monipuolista, ettei illallakaan ehdi väsähtämään. Jokaisella tanssijalla on useita erilaisia rooleja aina kukista ja kotkista hovinoitiin ja merenneitoihin. Lisäksi harjoitellaan lauluja ja haasteena onkin pystyä laulamaan ja tanssimaan yhtä aikaa.

Tanssijoita, näyttelijöitä, ohjaaja ja pianisti loppukohtauksen harjoituksissa teatterin harjoitussalissa. Taustalla näkyy vielä keskeneräisiä lavasteita.
 
Ensi-ilta häämöttää joulukuun puolessa välissä, mutta sitä ennen on vielä valtavasti töitä ja oppimista. Tietysti jokainen meistä jo palavasti odottaa lopullista siirtymistä suurelle näyttämölle mielettömine pukuineen, valoineen, videoprojisointeineen, lavasteineen ja stuntteineen. Siellä sadun lumo pääsee täydellisenä valloilleen ja kiehtoo varmasti niin pieniä kuin vähän isompiakin katsojia. Tuu mukaan seikkailuun, nähdään joulukuussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti