Konservatorion tanssijat saavat hetkeksi huokaista helpotuksesta, sillä syksyn näytetunnit ovat takanapäin, ja kullakin opiskelijalla tiedossa tämänhetkinen tasoryhmänsä jokaisesta lajista (baletti, jazz- ja nykytanssi). Ulkopuolisille ja ensikertalaisille tasokokeet saattavat kuulostaa jaottelulta, jossa ''hyvät'' ja ''huonot'' tanssijat jaettaisiin kahteen ryhmään. Näin ei kuitenkaan ole.
Tasokokeet eli näytetunnit järjestetään noin 2 kertaa lukuvuodessa kustakin lajista. ''Tuomaristo'' koostuu koulumme opettajista. Tasokokeissa katsotaan sitä, ovatko lajille ominaiset perusasiat hallussa ja mahdollistaako senhetkinen osaaminen siirtymisen haastavammalle tasolle. 1. tasolla harjoitellaan vielä kyseisen lajin perusasioita, kun taas 2. tasolla paneudutaan vähän haastavampiin asioihin. Tasoryhmä kulkee silti käsi kädessä oman kehityksen kanssa, eli kerran ''ykköstasolainen'' ei ole aina ykköstasolainen!
Ensimmäiset tasokokeet Konservatoriolla muistan aika jännittävänä ja pelottavanakin kokemuksena, sillä tunne siitä, että nyt kilpaillaan myös muiden tanssijoiden kanssa, oli vahva. Tosiasiassa ''kilpailu'' tapahtuu vain itsensä kanssa. Nyt myöhemmin on oppinut ymmärtämään, kuinka hieno asia on, että kukin oppilas voi kehittyä omista lähtökohdistaan luoden itselleen vahvan perusosaamisen. Mielestäni tasoryhmiin jakaminen on erittäin hyvä asia, ja uskon myös muiden tanssijoiden olevan tästä samaa mieltä.
Tasokokeiden jälkeen opettajat jakavat myös oppilaille suullista palautetta, joka on hyvä kirjata ylös ja katsella myöhemmin, onko tuloksia omassa kehityksessä kertynyt. On hienoa, kuinka vahvasti koulussamme tanssijat otetaan yksilöinä, ja kuinka paljon henkilökohtaista tukea opettajilta saa oman kehityksen suhteen. Toivottavasti tasoryhmät pystytään säilyttämään koulussamme jatkossakin!
Riikka, 2. vsk opiskelija
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti