keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Susanna Leinonen - Veteen piirretty

Ajatuksia koreografi Susanna Leinosen kanssa työskentelystä ja fiiliksiä enskarin lähestyessä!

Nyt alkaa olla kaikilla jo vähän perhosia vatsassa, kun Veteen piirretty -teoksen ensi-ilta lähestyy kovaa vauhtia! Viimeisiä valo- ja ääniharjoituksia viedään, ja pian jo odotetaankin kulisseissa vuoroa astua lavalle... Sitä ennen palataan kuitenkin hiukan taaksepäin, siihen, mistä koko työprosessi alkoi, ja mitä kaikkea se on pitänyt sisällään. 

Aloitimme harjoitukset tammikuussa heti koulun alettua, ja pääsimme jo ensimmäisissä treeneissä kunnolla vauhtiin. Veteen piirretty on Susanna Leinonen Companyn And the line begins to blur -teoksen pohjalta rakennettu kokonaisuus. Teos pitää sisällään paljon hyvin tarkkaan mietittyä liikemateriaalia, joten lähdimme liikkeelle suoraan koreografiapätkien harjoittelusta. 

Susanna painottaa työskentelyssä liikkeen kuljettamista eteenpäin käsillä, tarkkaa artikulaatiota aina sormenpäistä varpaisiin asti, pitkiä venytettyjä linjoja sekä energian virtaavuutta. Ahaa-elämyksiä siis riitti, jopa niin paljon, että kerran piti nousta yöllä peilin eteen harjoittelemaan. Jokainen sai paljon korjauksia ja mietittävää, ja oli todella hienoa lähteä kehittämään itseään yhdessä motivoituneen ryhmän ja koreografin kanssa.

Liikemateriaali vaati alkuvaiheessa paljon keskittymistä ja analysointia, sillä en ollut tehnyt aikaisemmin samankaltaista tyyliä. Liikkeisiin syventyminen oli mielenkiintoista, ja joka treeneissä oivalsin paljon uutta. Pikkuhiljaa kun aloin päästä sisälle teoksen liikekieleen ja maailmaan, sain lisää varmuutta ja pystyin alkaa keskittymään liikkeen loppuun asti viemiseen ja yksityiskohtaisuuteen.

Teoksessa on soolo- ja duetto-osuuksia, joista saan jännittää teoksen aloittavaa sooloani. Sooloa on hiottu ja sitä on aina hyvä fiilis vetää, kun vain pääsee pienestä alun kuumotuksesta vauhtiin. Sitten saakin ihailla muiden taitavien tanssijoiden tekemistä ja Susannan hienoa koreografin työtä.

Susanna vaatii paljon ja kannustaa tekemään koko ajan paremmin ja tarkemmin, mikä on ajanut jokaisen meistä antamaan sata prosenttia ja ylikin. Tuntuu, että kaikki ovat menneet kuukauden aikana tanssijoina ihan huimasti eteenpäin.

Meille kaikille on ollut suuri etuoikeus työskennellä huipputaitavan Susannan kanssa. Töitä tehtiin kunnolla unohtamatta kuitenkaan huumoria ja naurua, vaikka välillä mentiinkin aika tukka putkella ja verenmaku suussa. Kaikki oli kuitenkin vaivan arvoista, ja saimme hienon teoksen kasaan. Kiitos ihana Susanna ja niin taitavat kanssatanssijat!!

Veteen piirretty esitetään Tampereen Musiikkiakatemian Pyynikkisalissa, tervetuloa katsomaan! Vapaa pääsy!

To 18.2. klo 19
Pe 19.2. klo 19
La 20.2. klo 16 ja klo 19

-Heini
2. vuosikurssin opiskelija

Lisää kuvia tulossa myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti