maanantai 13. maaliskuuta 2017

Spring Awakening

Moikka!
Vain muutaman viikon päästä koulun alkamisen jälkeen meille pidettiin ensimmäiset koe-esiintymiset. Saliin asteli tulevan musikaalin ohjaaja Samuel Harjanne ja musikaalin koreografi Miika Riekkinen. Jännitin koe-esiintymistä etukäteen, mutta Samuel onnistui luomaan tilanteesta todella hauskan ja rennon, aivan kuin koe-esiintymisten kuuluukin olla. Hän kertoi musikaalista, johon hän tuli hakemaan tanssijoita ensembleen. Pojat myös laulatettiin samalla, ja päädyin sitä kautta teokseen Ernstin rooliin.

Spring awakening on 1890-luvulla Saksassa tehty näytelmä. Teos käsittelee raskaita aiheita, kuten homoseksuaalisuus, itsemurha, insesti ja perheväkivalta. Teos oli tuolloin niin kyseenalainen, että se julistettiin pannaan. Vuonna 2006 Broadwaylla näytelmästä luotiin menestysmusikaali. Helsingin kaupunginteatteri on aikaisemmin tehnyt teoksen, ja tällöin ohjaajamme Samuel oli lavalla teoksessa.

Musikaalin tekeminen on ollut todella hienoa ja opettavaista. Prosessi on ollut todella vaativa ja raskas, mutta aikataulullamme ei voi muuta odottaakaan. Marraskuussa meillä oli kolmen viikon treenijakso. Joulukuun ja tammikuun pidimme taukoa ja helmikuussa jälleen harjoittelimme toiset kolme viikkoa. Treenijaksot ovat todella raastavia henkisesti ja fyysisesti. Harjoituksia on kaksi kertaa päivässä, kuusi kertaa viikossa. Missään vaiheessa ei ole kunnolla aikaa levätä ja päässä pyörii jatkuvasti musikaalibiisit.

Kaikesta huolimatta odotin suurella innolla toista harjoitusjaksoa, sillä työryhmämme on mitä mahtavin. Kaikki ovat todella motivoituneita ja ovat rohkaisevia eikä lainkaan tuomitsevia. Alussa olin todella epävarma laulustani, sillä muut jotka olivat rooleissa opiskelevat ammattimuusikoiksi ja ovat todella lahjakkaita. Ensimmäisissä yhteisissä laulutreeneissä tuli vastaan soolokohtani harjoittelu ja jännitin sitä todella, sillä en ole tottunut laulamaan muiden seurassa. Kaiken lisäksi osuus oli aivan liian korkea enkä tuntenut oloa lainkaan varmaksi. Epäonnistuin monta kertaa osuudessani. Silti porukka oli todella rohkaisevaa ja kun lopulta onnistuin, he yhteen ääneen hurrasivat. Joka päivä treeneissä olen kiitollinen saadessani tehdä projektia näiden ihmisten kanssa.
Nyt esitys on kasassa ja porukkamme on todella innoissaan esiintymisestä. Vielä ehtii maalis- ja toukokuussa katsomaan esityksiämme!

- Miro, 1. vuoden opiskelijaEi kommentteja:

Lähetä kommentti