tiistai 21. maaliskuuta 2017

Laulutunnit


Koulutukseemme Tampereen konservatoriolla kuuluu myös laulun opiskelua. Jokainen ensimmäisen vuosikurssin opiskelija käy 10 kertaa yksin ja 10 kertaa ryhmässä laulutunnilla. Laulunopettajanamme toimii aivan ihana Tarja Mäki-Latvala, joka on yksi konservatorion musiikkipuolen opettajista. Laulutunnit järjestetään konservatorion päätalolla F.E. Sillanpäänkadulla.

Moni varsinkin meidän luokalta jännitti laulua jo ennen kouluun pääsyä: ja niin useat meistä hoilasivat tutun lastenlaulun pääsykokeiden viimeisessä vaiheessa. Itse lauloin Hämä-hämä-häkin, ja taisi sekin mennä nuotin vierestä jännityksen takia. Ei siis ollut ihme, että ensimmäistä laulutuntia jännitettiin jo viikkoa ennen – mutta turhaan. Tunneille on aina ollut mukavaa mennä, ja moni meistä on alkanut nauttia laulamisesta, vaikkei se olekaan osa-alueena kovin tuttu. Laulutunneilla lauletaan musikaalikappaleita sekä kansanlauluja, joiden valintaan saa toki itse vaikuttaa. Ryhmätunneilla on harjoiteltu mm. kaanonissa sekä äänissä laulamista. Harjoiteltuja kappaleita opiskelijat esittävät keväällä laulun demo-illassaan.

Laulamisen harjoittelu on tärkeää tanssijaksi opiskellessa: koetansseissa saatetaan usein pyytää laulamaan, ja vaikkei olisikaan mikään satakieli, tekee hyvän vaikutuksen, kun laulaa rohkeasti. Ääntä tulee tanssin parissa käytettyä muutenkin kuin laulaen, esimerkiksi puhuen tai vain äännähtelemällä. Tämänkin vuoksi laulutunneista on paljon hyötyä.

Itse epävarmana laulajana en usein malta odottaa seuraavaa laulutuntia!

-Saara, 1. vuosikurssin opiskelijaEi kommentteja:

Lähetä kommentti