tiistai 18. huhtikuuta 2017

Tanssijankoulutuksen valintakokeet

Pian ollaan taas jännän äärellä, kun meille tänne Tampereen Konservatorion tanssilinjalle haetaan uusia opiskelijoita!

Hakuprosessin jokaisesta vaiheesta voi saada maksimimäärän pisteitä, ja koko valintakokeen maksimipistemäärä on 100% eli 10 pistettä. Näiden pisteiden pohjalta valintakoelautakunta laatii sisäänottojärjestyksen.

Valintakokeet ovat varmasti monelle jännittävä ja ehkä pelottava kokemus, nimittäin itse muistan ainakin jännittäneeni aikalailla tuolloin valintakoepäivänä astuessani koululle, missä valintakokeet pidettiin. Pian jännitykseni kuitenkin jo helpotti, kun päästiin valintakokeiden ensimmäiseen vaiheeseen, eli tanssituntiin. Tällä tanssitunnilla testattiin lyhyehköillä sessioilla meidän hakijoidemme osaamista kaikista lajeista. Ensimmäisen vaiheen jälkeen tuomaristo suoritti jo ensimmäisen karsinnan. Tuomaristo koostuu siis meidän opettajistamme ja viime vuonna ainakin tuomarin penkeissä istuivat nykytanssiopettaja Maija Hoisko sekä tanssipuolen koulutusohjelmavastaava Miika Riekkinen.

Karsintojen ajan pystyi hetkeksi huokaisemaan, kunnes valintakokeiden toinen vaihe alkoi tanssitunneilla lajeista show/jazz-tanssi, nykytanssi sekä baletti. Tanssitunneilla katsottiin tanssiteknisiä taitojamme, jotka muodostavat noin 40% eli 4 pistettä kokonaispistemäärästä.
Näiden jälkeen jokainen vuorollaan sai esittää vapaavalintaisensa soolon, joka määrittää hakijan ilmaisutaidon joka on kokonaisistemäärästä 10% eli yhden pisteen verran. Soolojen jälkeen ensimmäinen valintakoepäivä olikin ohi ja pääsi lepäilemään.


Seuraavana päivänä suoritettava kolmas vaihe oli hieman erilainen verrattuna kahteen edeltävään. Silloin ei enää testailtu vain meidän tanssiteknisiä taitojamme, vaan mm. meidän vuorovaikutustaitojamme ryhmätehtävässä(10%), luovanajattelunkykyä soveltuvuustehtävässä(10%), rytmikkyyttä ja äänentuottoa rytmi- ja äänitestissä(10%). Viimeinen vaihe sisälsi myös fysioteraupeutin tarkastuksen ja lopuksi vielä haastattelun(20%). Itselläni on lämpimät muistot tuosta ryhmätehtävästä, sillä siinä vaiheessa viimeistään pääsi hieman tutustumaan muihin hakijoihin ja huomasikin että kaikkia täällä jännittää yhtä paljon, eikä todellakaan ole yksin tämän koko hakuprosessin kanssa. Fysioteraupeutin tarkastuksessä lähinnä katsottiin ettei kenelläkään ole jotakin vaivaa joka kokonaan estäisi tulevan tanssijankoulutuksen.
Onnea kaikille koulutukseen hakijoille!


Tarkemmat tiedot valintakokeesta näet Tampereen Konservatorion nettisivuilta!
http://tampereenkonservatorio.fi/ammattiin/tanssija/-Emma, 1. vuosikurssin opiskelija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti