tiistai 8. toukokuuta 2018

Lukio-opinnoista

             Lukio-opinnot ovat lähiaikoina muuttuneet aika tiuhaan tahtiin. Aikaisimpina vuosina peruskoulupohjaiset opiskelijat ovat suorittaneet lukio-opintojansa iltalukiossa, mutta tänä vuonna lukio-opinnot on hoidettu Tampereen yhteiskoulun erityislukiossa eli TYK:issä. Opintosuunnitelmassa on taas uusien tuulten aika, sillä tulevana vuonna se taas muuttuu. Käsittääkseni lukio-opintoja vähennetään siten, että opinnot käytäisiin yhden lukuvuoden aikana. Tällä hetkellä lukio-opintoja käydään puolitoista vuotta. Onko tilalle tulossa uusia aineita konservatorion puolella, who nows?  
             Tähän mennessä olen opiskellut mm. matikkaa, äidinkieltä, englantia, ruotsia, fysikkaa, kemiaa ja yhteiskuntaoppia lukiossa. Lukio on päiväsaikaan, toisin kuin ennen tunteja oli iltaisin. Käymme kahta lukiokurssia jokaisessa jaksossa. Meillä on kerran viikossa oppilaan ohjausta TYKissä . Siellä käymme läpi käytännön asioita ja ihana opomme pitää meidät ajan tasalla lukioon liittyvissä asioissa. TYK on suhteellisen lähellä konsan tanssitiloja. Kuljemme TYK:ille bussilla tai pyörällä. Kävellen tulee kiire, sillä yleensä seuraava tunti alkaa suhteellisen pian edellisen oppitunnin päätyttyä. Me olemme TYK:issä muiden oppilaiden kanssa. Olemme etuoikeutettuja, sillä pääsemme opiskelemaan yhteen Tampereen hyvämaineisimmista taidelukioista. Sieltä löytyy samanhenkistä porukkaa, esimerkiksi konservatorion harrastepuolen oppilaita. On myös mahdollista tehdä kaksoistutkinto ja/tai valmistua ylioppilaaksi. Se tarkoittaa usein sitä, että lukio-opinnot suoritetaan neljässä vuodessa.  
               Mielestäni lukio-opinnot yhdistettynä konsan arkeen ovat rankkoja, päivistä tulee niiden ansiosta pitkiä ja työtä on paljon. Yleisenä käytäntönä on, että peruskoulupohjaiset opiskelijat eivät osallistu tanssiproduktioihin ensimmäisen opiskeluvuotensa aikana, jotta saavat suoritettua lukio-opintonsa rauhassa. Lukiossa voi saada uusia ystäviä, oppia tärkeitä taitoja ja saada yleissivistystä. 

Joel Nurmi 1. vuosikurssin opiskelija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti