tiistai 12. marraskuuta 2019

Joutsenlampi

Konservatorion tanssinopiskelijoilla oli mahdollisuus päästä osallistumaan Brnon kansallisteatterin baletin Joutsenlammen näytöksiin näyttämöavustajina. Brnon kansallisteatterin baletti on tsekkiläinen balettiseurue. Se on esiintynyt aikaisemminkin Tampereella syksyllä 2016, kun seurue esitti Pähkinänsärkijän. Joutsenlammen näytökset olivat Tampere-talossa 8.11.-10.11.2019. Näytöksissä orkesterina toimi Tampereen filharmonia.

 Näytöksiä oli viikonlopun aikana yhteensä neljä, joita ennen meillä olivat kahdet lavaharjoitukset ja kenraaliharjoitus orkesterin kanssa. Ensimmäiset harjoitukset olivat keskiviikkoiltana, kun perjantaina oli jo ensimmäinen näytös. Harjoittelimme siis osuutemme nopealla aikataululla ja päivät olivat muutenkin pitkiä

Avustajina me emme varsinaisesti tanssineet lavalla. Osuuteemme kuului kävelyä hienot asut päällä ja tanssijoiden seuraamista. Koska Joutsenlampi on lähes 3 tuntia pitkä teos, osuuksiamme täytyi odottaa pitkään. Näytöspäivät olivat täynnä oman vuoron odottelemista, mikä oli välillä varsin raskasta. Päässä oleva peruukki oli välillä hiostava ja isoa mekkoa oli raskasta pitää päällä. Joka tapauksessa produktiossa oli ihanaa olla mukana. Päivät kuluivat nopeasti ja ne olivat todella antoisia, vaikka myöskin raskaita.

Näytöksiin osallistumisen lisäksi saimme nähdä balettitanssijoiden arkea läheltä lavan ulkopuolellakin. Pääsimme osallistumaan seurueen tanssijoiden lämmittelytunneille ennen näytöksiä, käydä maskeeraajalla laittamassa meikit ja hiukset sekä pukeutua näyttäviin asuihin. Kokemus oli erittäin hieno ja inspiroiva. Oli mahtavaa seurata taitavien tanssijoiden työskentelyä sekä päästä itsekin lavalle.

- MarttaEi kommentteja:

Lähetä kommentti