maanantai 25. marraskuuta 2019

Työharjoittelu - Pori Dance Company

Konservatorion kolme tanssinopiskelijaa olivat syksyllä työharjoittelussa Pori Dance Companyssa. He tanssivat teoksessa "Van Helsink - Shitstorm", jonka koreografina oli Jarkko Mandelin. Porissa vietimme yhteensä 8 viikkoa. Teoksessa oli mukana Pori Dance Companyn tanssijoita sekä Tanssikoulu Tankan oppilaita.

Van Helsink- Shitstorm kertoo kuuluisasta vampyyrinmetsästäjästä Van Helsinkista, joka lähtee selvittämään vanhan nahkatehtaan salaisuutta, jossa Odysseian maailma on huhujen mukaan herännyt eloon. Van Helsink joutuu käyttämään kaiken nokkeluutensa, ketteryytensä ja charminsa selvitäkseen hengissä tehtaan vaaroista, taisteluista, ja banaaninkuorista. Seikkailuun mukaan lähtevien tehtäväksi jää pysyä Van Helsinkin kannoilla hengästyttävällä matkalla läpi tehtaan käytävien ja hallien.
Seikkailun maailma on hatunnosto kauhu- ja vampyyrikirjoille, Munchkinille sekä roolipeleille tanssin ja kamppailulajien ystäviä unohtamatta.
Teos esitettiin Friitalan vanhalla nahkatehtaalla, joka sijaitsi noin 10 minuutin ajomatkan päässä Porin keskustasta. Tehdas on vanha ja likainen, joten aluksimme siivosimme paikat tanssikuntoon. Harjoittelimme tehtaalla pari viikkoa ennen ensi-iltaa ja sitä ennen harjoittelimme Tanssikoulu Tankan tiloissa Porissa. Harjoitukset olivat joka arkipäivä ja ne kestivät 4 tuntia.

Teoksessa pääsimme esittämään mm. seireenejä, limaa ja pikkuvampyyreita. Kussakin roolissa oli omat haasteensa, mutta jokaista roolia oli kiva tehdä! Teoksen harjoitukset olivat fyysisesti aika raskaita, sillä Jarkon liikemateriaali vaatii paljon ylävartalon ja käsien lihasvoimaa. Voin siis sanoa, että kyllä voima kasvoi noiden kahdeksan viikon aikana. Jarkko yhdistelee tyylissään balettia, nykytanssia, breakdancea, capoeiraa sekä akrobatiaa, joten opimme monia akrobaattisia temppuja ja capoeiran otteita.

Esityksiä oli yhteensä 6 ja kaikki esitykset olivat loppuunmyytyjä ja yleisöltä tuli paljon positiivista palautetta. Meille konsalaisille tämä harjoittelu oli upea mahdollisuus tutustua Pori Dance Companyyn ja sen tanssijoihin sekä Jarkko Mandeliniin ja hänen tanssityyliinsä. Työharjoittelu oli todella opettavainen kokemus, kiitokset siitä vielä Jarkolle ja PDC:lle! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

(Kuvassa PDC:n tanssijat, Oskari Turpeinen, Tanssikoulu Tankan oppilaita ja Konservatorion opiskelijat Aletta Salo, Karla Keinonen ja Ninni Niemikunnas)


-Ninni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti