torstai 17. joulukuuta 2015

Seikkailu suurella näyttämölläMestaritontun seikkailut –fantasiamusikaalin harjoitusjakso lähestyy loppuaan ja ensi-ilta on aivan kulman takana. Ennen sitä on kuitenkin aika muistella hieman kaikkea, mitä olemme suurella näyttämöllä tanssiessamme kokeneet ja oppineet. (Myös luokkalaisemme Iiris kirjoitti harjoitusten alkutaipaleelta postauksen jonka voit lukea tästä.) 

Teatterilla on ollut hienoa päästä seuraamaan eri alojen osaajien työskentelyn edistymistä, kuten lavasteiden, pukujen ja tehosteiden rakentumista. Kaikki näyttää visuaalisesti upealta. Olemme myös saaneet opetella työskentelemään näiden kaikkien elementtien kanssa, ja aina se ei ole ollut helppoa: milloin usvahunnut ovat takertuneet kiveen, hameet repeilleet kesken Julma-Kumman palvomisen, lohikäärmeen harsot kietoutuneet käsiin ja hovineitojen hatut aiheuttaneet yhtä sun toista hämminkiä kesken juhlien. Kaikki esiintymisasut eivät siis lähtökohtaisesti ole olleet tanssijan näkökulmasta ergonomisia, mutta on ollut erittäin hyödyllistä oppia tulemaan sen kanssa toimeen. Nykyään tietää jo, mitä tulee varoa ja jos vahinko sattuu, niin onneksi talossa on ihania puvustajia jotka parsivat revenneen helman kuntoon. Olemme myös saaneet pohtia, mille puolelle mikrofoni kannattaa milloinkin asettaa ja miten peruukkisukan saa tarpeeksi nopeasti pois päästä.


Kulisseissa olemme harjoittaneet luovuuttamme ja esimerkiksi keksineet vaikka kuinka monta käyttötapaa usvaharsolle: se sopii esimerkiksi taiteilijahuiviksi, hyppynaruksi, uimapuvuksi, antiikin roomalaisen kaavuksi, iltapuvuksi ja Voldemort-asuksi. Saatuamme noita-asuihimme peruukit innostuimme myös luomaan toisillemme noitaidentiteettejä. Olemme myös oppineet, että kulisseissa pitää puhua hiljaa…Tästä vähän erilaisesta syksystä on jäänyt ainakin itselleni, teatterityöstä kiinnostuneelle, todella hyvä fiilis. Voin luultavasti puhua kaikkien meidän puolesta todetessani, että kokemus on ollut mielenkiintoinen, uudella tavalla haastava ja todella hauska. Eilen esiinnyimme ensimmäistä kertaa täydelle suuren näyttämön katsomolle omaisten näytöksen merkeissä ja se toi esitykseen vielä uutta energiaa. Tästä innolla eteenpäin, seikkailun seuraavaan osioon: itse esityksiin!

Tervetuloa mukaan, Mestaritontun seikkailut ensi-illassa 17.12.2015.


Olga, 2. vuosikurssin opiskelija


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti