tiistai 8. joulukuuta 2015

Taiteellinen työskentely

Koulupäivämme koostuvat pääosin hyvin fyysisistä tanssitekniikan tunneista, erilaisista projekteista ja tanssivalmennuksesta. Sen lisäksi meillä on muutaman kertaa viikossa taiteellisen työskentelyn oppitunteja. Opettajanamme ja mentorinamme toimii koreografi Maija Hoisko. Tunneilla harjoittelemme oman taiteellisen työn tekemistä, käymme läpi koreografian teon keinoja ja puhumme tanssista ylipäätään.


Me toisen vuosikurssin opiskelijat käymme opintoja keskenämme eri tahdissa. Toiset tekevät parhaillaan sooloja ja toiset työstävät ryhmäkoreografioita. Huolimatta siitä, mitä kukin on parhaillaan työstämässä, aina on mahdollisuus henkilökohtaiseen neuvontaan ja juttutuokioon. Itse olen tällä hetkellä tekemässä ryhmäkoreografiaa kuudelle tanssijalle. On jännittävää tehdä ensimmäistä kertaa taiteellista työtä koreografin roolissa, mutta asiaa helpottaa tieto hyvästä tukiverkostosta.


Tunneilla harjoittelemme ihan käytännössä erilaisia koreografian teon keinoja, luemme asiaan liittyviä tekstejä ja keskustelemme paljon. Tälläinen työskentely on hyvin virkistävää kaiken tanssiteknisen harjoittelun ohella. Koulutuksemme nimittäin panostaa erittäin paljon hyvään tanssiteknilliseen osaamiseen, mutta koen taiteellisen kurssin erittäin hyödylliseksi ja jopa välttämättömäksi oman tanssijuuden ja taiteilijuuden kehittämisen kannalta. 
Henkilökohtaisesti olen oppinut todella paljon koreografian teosta ja taiteellisesta työskentelystä, ja ymmärtänyt kuinka rajalliset tietoni olivat aiheeseen liittyen ennen kurssin alkua. Aikaisemmin en uskonut olevani kovinkaan kiinnostun koreografina työskentelystä. Nyt kun olen saanut tietoa ja työkaluja, mieleni on alkanut muuttua ja kipinä omaan taiteelliseen työskentelyyn on syttynyt.


-Nella, 2. vuosikurssin opiskelija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti