torstai 12. huhtikuuta 2018

Normaali viikko Tampereen konservatoriossa

Hei! Avaan teille nyt vähän tavallista viikkoani Tampereen konservatorion oppilaana. Olen 1. vuosikurssin peruskoulupohjainen opiskelija. Lukujärjestyksessäni on konservatorion tuntien lisäksi lukio-opintoja ensimmäiset puolitoista vuotta. Kaikkea ei voi saada, joten konservatoriolla on käytäntönä, ettei peruskoulupohjaiset opiskelijat ensimmäisenä vuonna osallistu produktioihin. Toki tilanteiden mukaan joustetaan. Koulussamme pääsee myös käyttämään paljon kalenteria. Yritän tällä kertoa sitä, että usein viikkoon mahtuu jotain poikkeuksia lukujärjestyksessä. Sen pidemmittä puheitta käydään läpi viikkoani konservatoriolla. 

MAANANTAI 
Päivä alkaa 9.00 show/jazz-tunnilla. Koululla on kuitenkin hyvä olla noin puoli tuntia aikaisemmin lämmittelemässä. Kaikki tanssitunnit kestävät 90 minuuttia. Kymmenen minuutin tauon jälkeen on nykytanssitunti. Sen jälkeen on 50 minuutin ruokatauko. Pääsemme joka päivä nauttimaan 4 Vuodenaikaa ravintolan noutopöydästä. Ravintola on koulun vieressä. Ruoan jälkeen on 90 minuutin taiteellisen työskentelyn tunti. Sitä opettaa nykytanssiopettajamme/luokan valvojamme Maija Hoisko. Siellä käsittelemme esimerkiksi: koreografina huomioitavia asioita ja liikkeen tuottamisen menetelmiä. Kymmenen minuutin tauon jälkeen meillä on vielä 90 minuuttia kulttuurin tuntemus. Siellä käsittellee teoreettisesti asioita, joita on hyvä tanssijana tietää erilaisista kulttuureista. Kulttuurin tuntemusta opettaa osaamisalavastaavamme Miika Riekkinen. Kaikki tämän päivän tunnit ovat Trikoolla eli tanssisalien yhteydessä. Koulupäivä loppuu 16.10 

TIISTAI 
Koulu alkaa 8.05 Tampereen yhteiskoulun lukiossa äidinkielellä. Olemme TYK:issä muiden lukiolaisten kanssa yhteisillä kursseilla. Kaikki lukiotunnit kestävät 70 minuuttia. 20 minuutin tauon jälkeen meillä on ruotsia. Meillä on aina kaksi lukiokurssia yhdessä jaksossa. TYK ja Trikoo ovat suhteellisen lähekkäin, mutta bussilla pääsee muutamassa minuutissa tanssisaleille. 25 minuutin tauon jälkeen meillä alkaa balettitunti. Sen jälkeen on ruokatauko, josta jatkamme kehonhuoltoon. Päivän lopuksi on kulttuurin tuntemusta 16.30 asti.

KESKIVIIKKO 
Koulu alkaa 8.30 nykytanssitunnilla, jonka jälkeen on balettia. Tämän jälkeen ruokatunti alkaa 11.40. Seuraava tunti alkaa 12.45, mutta siinä ajassa tulee syömisen lisäksi siirtyä Tampereen yhteiskoulun lukiolle. 15 minuuttia ennen tunnin alkua meillä on TYK:in opon kanssa tapaaminen keskiviikkoisin.  Koulu loppuu 15.15. 

TORSTAI 
Koulu alkaa lämmittelyn jälkeen 8.30 improvisaatiolla. Kymmenen minuutin tauon jälkeen on show/jazz-tunti. Sen jälkeen on ruokatauko. Siitä siirrymme lukiolle. Lukiossa on ensimmäisenä äidinkieltä ja kymmenen minuutin tauon jälkeen on ruotsia. Lukion jälkeen palaamme takaisin Trikoolle tuottis-tunnille. Siellä käsittelemme kaikkea tuottajan hommiin liittyviä juttuja. Se kestää 90 minuuttia. Sitten pääsemme kotiin 17.15. 

PERJANTAI 
Koulu alkaa TYK:issä 8.05 ruotsilla ja 20 minuutin välitunnin jälkeen on äidinkieltä. 11.10 meillä alkaa Trikoolla kulttuurin tuntemus. Sen jälkeen on poikkeuksellisesti 40 minuutin ruokatauko. Tämän jälkeen meillä alkaa viikon viimeinen tekniikkatunti eli baletti. 40 minuutin tauon jälkeen on 90 minuuttia kestävä kuorotunti, joka pidetään yhdessä tanssin ammattilaisten kanssa. Koulu loppuu 17.00. 

- Joel 1. vuosikurssin opiskelija 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti