sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Tanssiteos Carmina Burana


Koreografin sana, Maija Hoisko:

”Olen saanut ainutlaatuisen tilaisuuden tarkastella klassikkoteosta nykyhetken linssin läpi. Carmina Buranan keskiaikaisten runojen ja 2010-luvun Z-sukupolven neitojen törmäyttäminen on ollut herkullista. Miten teoksen musiikki ja tekstit resonoivat tässä ajassa seitsemän naistanssijan lihallisena heijastuksena?

Ne jotka pyörivät tässä piirissä,
ovat kaikki tyttöjä*

Koreografina Carmina Buranaan tarttuminen on vaatinut rohkeutta ja uskallusta antaa musiikin järisyttävien rytmien ja sointimassojen viedä mukanaan - sekä toisaalta etsiä niille vastakohtia niin tunteen kuin käsitteellistämisenkin tasoilla. Olemme päätyneet tanssijoiden kanssa leikkittelemään vastakohdilla: teoksen liikekieli kumpuaa liikkeellisen kaaoksen ajatuksesta, tarkkaan piirtyvistä musikaalitansseista, erilaisten alakulttuurien tanssityyleistä ja joutsenten hienoisista eleistä. 

Tampereen Musiikkiakatemia mahdollistaa niin minulle kuin opiskelijoillekin harvinaislaatuisen toimintaympäristön tutkia musiikin ja tanssin sekä historiallista että nykyhetkessä tapahtuvaa vuoropuhelua. Kiitos tästä tilaisuudesta!”


*Carmina Burana / Lauluja Baijeristasuom. E. Pullinen

Tulevalla viikolla saa ensi-iltansa Carmina Burana, jonka työstämisen aloitimme jo ennen joulua. Esityksessä Carl Orffin musiikkia tulkitsevat Kamarikuoro Näsi, Kamarikuoro Tampere Cappella, Konservatorion lapsi- ja nuorisokuoro ja kuorovalmennus, laulusolistit, pianistit ja lyöjät kapellimestari Markus Yli-Jokipiin johdolla.

Koreografia on syntynyt monenlaisia liikkeen tuottamisen keinoja käyttäen! Olemme esimerkiksi improvisoineet kaaos-teemalla sekä tehden hidasta "soluliikettä" ja katsoneet erilaisia eläin- ja moshpit-videoita. Sarjoja on käännetty takaperin ja liikkeisiin lisätty karrikoituja ilmeitä. Joitakin liikesarjoja on myös kokonaan muutettu tapahtumaan eri puolilla kehoa tai eri kehonosilla kuin ensimmäisessä versiossa.

Teosta esitetään Tampereen Yliopiston Teatterimontussa 17.4.-19.4. kello 19. Tervetuloa katsomaan!

Marikki, ensimmäisen vuosikurssin opiskelija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti