sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Ryhmis ? Ryhmäteos ? Mikä ??

Jokainen tanssin ammattiopiskelija tulee tekemään ja valmistamaan omia tanssiteoksia opiskeluvuosiensa aikana. Ensimmäisellä vuosikurssilla toteutetaan omat sooloteokset ja toisella vuosikurssilla taiteellisen työskentelyn näyttö-teokset, jotka useimmiten ovat ryhmäteoksia. 

Ryhmäteos eli "Ryhmis" on itse suunniteltu, koreografioitu, harjoitettu ja toteutettu tanssiteos. Yleensä ryhmäteoksissa esiintyvät konservatorion ammattiopiskelijoita, mutta myös ulkopuolisia tanssijoita saa pyytää ja käyttää teoksissa. Yhdessä tanssiteoksessa on mukana noin 2-4 tanssijaa ryhmiksen tekijän toiveiden mukaisesti. Harjoitusaikataulut laaditaan yhdessä muiden tanssijoiden ja ryhmäteosten tekijöiden kanssa. Sali-aikoja on rajallisesti käytettävissä, joten ryhmisten treenejä pidetään myös iltaisin ja/tai viikonloppuisin. Ryhmäteoksen tekijä saa itse valita, toimiiko vain koreografina vai tanssiiko myös itse teoksessaan.

Ryhmäteoksen tekeminen kuuluu osana taiteellisen työskentelyn opintoihin.
Ryhmiksistä saa paljon arvokasta kokemusta ja samalla pääsee tutustumaan vielä paremmin huippuihin opiskelutovereihin. Halutessaan taiteellisen työskentelyn näytön voi suorittaa myös esimerkiksi videon tai portfolion muodossa. Ryhmäteoksia esitetään tavanomaisesti syksyisin ja keväisin Tampereen Musiikkiakatemian Pyynikkisalissa. Tulevat ryhmäteokset esitetään Perjantaina 27.4 klo 19, Torstaina 3.5 klo 19 sekä Perjantaina 4.5. klo 19. Esityksiin on vapaa pääsy :)! Lisätietoa näytöksistä löytyy alhaalla olevasta linkistä, Tampereen Konservatorion Facebookista sekä konsan ammattiopiskelijoiden instagramista, @tampereenkonservatoriotanssi


https://www.facebook.com/events/191600374980873/

-Sofia, 1.vuosikurssin opiskelija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti