tiistai 5. toukokuuta 2020

Kevätterveisiä

Moikka,
Tulin päivittämään vähän meidän opiskeluista ja miten kävi loppukevään opintojen kanssa. Minun piti osallistua kahteen produktioon keväällä: Jarkko Mandelinin sekä Russell Adamsonin produktioon. Tulen kertomaan tässä postauksessa, kuinka kävi Jarkon prokkiksen. 
Jarkon teoksen harjoitukset piti alkaa 20.3.2020 ja jatkua siitä lähiopetuksena seuraavat 6 viikkoa. Näin ei kuitenkaan vallitsevan maailmantilan takia käynyt, vaan vietimme ensimmäiset viikot epätietoisuudessa miettien saako treenejä jatkaa vai ei. Päätös kuitenkin tuli, että produktio siirtyy pidettäväksi etänä. Itsessä tämä päätös herätti ahdistusta ja paljon kysymyksiä. Miten tämä toimii ilman lähiopetuksta? Kuinka käy valmistuvien ja näyttöjen? Palaammeko kouluun kuitenkin loppukeväästä? 
Kaksi viikkoa myöhemmin produktio käynnistyi virallisesti. Kerrottiin, että teos toteutetaan videoteoksena meidän kuvaamista videoista. Saimme ensimmäisen viikon tehtävänannon koreografilta. Se ei ollut valmista opeteltavaa materiaalia kuten olin kuvitellut, vaan sanallinen ohjeistus videon kuvaamiseen. Lähetimme ensin harjoitusvideon, jonka pohjalta saimme palautetta. Sitten kuvasimme valmiin videon. Tällä kaavalla jatkui myös seuraavat viikot.
Haasteina tässä produktiossa on ollut kuvauspaikkojen valinta. Tanssisali on ollut yleensä se paikka, jossa kuvataan tanssivideoita. Yhtäkkiä täytyikin keksiä sopiva kuvauspaikka kotoa tai ulkoa. Piti yrittää miettiä, missä on tarpeeksi tilaa, sopiva alusta, ulkona ollessa ottaa huomioon sää sekä tehtävänantoon sopiva paikka. Itse olen kuvannut videoita niin kotona, sillan alla kuin kellarissakin. Kaikista haasteista huolimatta, on ollut virkistävää tanssahdella muuallakin kuin salilla. 
Nyt lähtee käyntiin produktion viides viikko. Eilen saimme tämän viikon videon ohjeistuksen, joka on taas ihan erilainen kun viime viikolla ja pääsee haastamaan itseään kokeilemaan uutta. 
Hyvää alkanutta viikkoa kaikille ja tsemppiä näihin vaikeisiin aikoihin. :) 
Terkuin, Netta 1.vuosikurssilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti